data wpisu: 25.09.2025
Zdrowie na talerzu
Autor wpisu: Anna Ziembińska
W ramach projektu ,,Zdrowie Klasą ‘’, w dniu 25 września,uczniowie klasy I-III Szkoły Podstawowej.. przygotowali ,kolorowe i apetyczne kanapki z warzyw. Były jajka ,sałata, rzodkiewki, pomidory, papryka , szczypiorek. Przed rozpoczęciem pracy,uczniowie przypomnieli sobie zasady bezpieczeństwa.,których należy przestrzegać podczas posługiwaniem się nożem.W trakcie zajęć , dzieci uczyły się jak w prosty sposób można stworzyć, smaczne i zdrowe przekąski. Kanapki wyglądały wyjątkowo apetycznie,a ich przygotowanie sprawiło uczniom wiele radości.Była to doskonała okazja,aby połączyć zabawę z nauką o zdrowym stylu życia.Najbardziej dzieciom podobało się , jak mogli wybrać warzywo i zrobić kanapki po swojemu . Wszyscy zjedli swoje porcje z apetytem.Uczniów wspierały nauczycielki E.Blaszczyk i A.Kaźmierczak.
E.B.